Service director

Solliciteer nu

Service director

"Jij en je team zijn de vertrouwde adviseurs van onze klanten, waardoor de omzet van onze gestandaardiseerde SaaS-dienst voor mobiele identiteitsverificatie groeit."

Dan zoeken we jou!

Full-time / Part-time · HQ Enschede | The Netherlands

Inverid is marktleider in NFC-technologie voor mobiele identiteitsverificatie. Bedrijven en overheden wereldwijd gebruiken onze ReadID software om identiteiten op afstand te verifiëren en identiteitsfraude te verminderen. Daarmee maken we het leven makkelijker en veiliger. Tot onze klanten behoren banken zoals ING, Rabobank en ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsinstellingen zoals UK Home Office en het Danish Digital Agency, en digitale online/handtekeningdiensten van itsme, SK ID Solutions en Digidentity.

Inverid groeit snel en gaat een nieuwe fase in zijn ontwikkeling in, met de opening van internationale ontwikkelings- en verkoopcentra en de uitbreiding van alle ontwikkelingsteams. We waren de winnaar van de FD Gouden Gazelle (middelgrote bedrijven) voor het snelst groeiende bedrijf in Oost-Nederland en behoren tot de 250 snelst groeiende scale-ups van Nederland. We zijn gevestigd in Nederland (Enschede), met kantoren in Londen en Valencia. We hebben momenteel 50 medewerkers met 12 verschillende nationaliteiten. De voertaal binnen Inverid is Engels.

Jouw baan

 • Als Service Director geef je leiding aan onze Services Unit, een van de vier units die we hebben. De andere units zijn Marketing & Sales, Product en Engineering.

 • Je maakt deel uit van ons Management Team en rapporteert aan de CEO.

 • Dit is een nieuwe rol. De CEO is op het moment Service Director a.i.

 • De Services Unit bestaat uit Service Delivery (inclusief support), Onboarding en Customer Success Management. Er werken momenteel 6 collega's in de Services Unit en dit zal naar verwachting groeien. Iedereen in de Service Unit heeft een technische achtergrond, door opleiding (BSc, MSc of PhD) en/of eerdere werkervaring.

 • Je onderhandelt over contractverlengingen en -wijzigingen, of geeft leiding aan mensen in de service units die de onderhandelingen voeren, waar nodig ondersteund door onze Legal Counsel en Compliance Officer.

 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van ons Account Management beleid.

 • Je helpt ons groeien naar meer en ook kleinere (long tail) klanten.

 • Voor indirecte klanten coördineer je met onze Partner Manager die in de Marketing & Sales unit zit.

 • Je bent direct verantwoordelijk als business lead voor een aantal van onze grotere accounts (banken, overheidsklanten, enz.), waarbij je echt een vertrouwensrelatie met die klanten opbouwt.

 • Je zorgt ervoor dat we een schaalbaar bedrijf blijven door klanten 'ReadID as-is' te houden, d.w.z. ons standaardproduct, T&C's en processen. Je laveert je in de spanningen die dit soms met zich meebrengt. Natuurlijk verwachten we dat je ideeën voor nieuwe functies naar onze Product Unit brengt, zodat ReadID verder kan doorgroeien.


Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een MSc in een relevant vakgebied zoals informatica, data science, computer security, Business & IT of software engineering. Of je hebt een BSc en vult deze aan met relevante ervaring om een MSc-niveau aan te tonen.

 • Je hebt minstens 10 jaar in een product/SaaS-bedrijf gewerkt in een dienstverlenende rol, en minstens 5 jaar in een leidinggevende rol waarin je collega's hebt begeleid.

 • Je hebt ervaring met beveiligingsgevoelige en hoog beschikbare diensten.

 • Je hebt een hands-on mentaliteit, je bent niet alleen directeur maar ook direct verantwoordelijk voor een deel van de activiteiten van de services unit, je bent dus 'meewerkend voorman', met een focus op het zijn van business lead voor een aantal van de grotere klanten en het nemen van punt met escalaties en incidenten.

 • Je hebt een duidelijke affiniteit met identiteitsverificatie, idealiter met ervaring in een vergelijkbare branche en/of relevante sectoren.

 • Je hebt een duidelijke kijk op multi-level stakeholder management voor grote corporate en overheidsklanten.

 • Je hebt een duidelijke kijk op multi-level stakeholder management voor grote corporate en overheidsklanten.

 • Je hoeft niet de technologische superexpert te zijn, maar je hebt wel een brede technische expertise zodat je op meerdere niveaus met klanten kunt samenwerken en technische kwesties kunt begrijpen (gevolgen voor de beveiliging, noodzaak om te escaleren, enz.)

 • Je kunt communiceren met technische collega's binnen en buiten de Services Unit. Dit omvat zaken als native mobiele app-ontwikkeling, beveiliging & cryptografie, machine learning & AI, SaaS en cloud.

 • Aan de juridische, compliance- en contractkant ken je de basisprincipes van het contractenrecht en privacywetgeving, en bij voorkeur ook financiële en eIDAS-regelgeving.

 • Goede beheersing van de Engelse taal (zowel in woord als geschrift). Nederlands heeft de voorkeur.

 • Je werkt minimaal 3 dagen per week op het hoofdkantoor in Enschede.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving waar je een verschil kunt maken in het terugdringen van identiteitsfraude. Je werkt in een team van meer dan 50 hooggekwalificeerde onderzoekers, ontwikkelaars, architecten en UX-ontwerpers uit 12 landen.

 • Binnen Inverid krijg je uitgebreide mogelijkheden om je te specialiseren in verschillende sectoren en technologieën, als solide basis voor de rest van je carrière met interne en externe opleidingen

 • Inverid biedt een competitief salaris met daarbovenop een resultaatafhankelijke variabele verloning

 • Inverid biedt een volledig door de werkgever betaald pensioen en de mogelijkheid om vakantiedagen te verlengen

 • Wij vinden de balans tussen werk en privé erg belangrijk en bieden de mogelijkheid tot flexibele uren en thuiswerken. Parttime is mogelijk met een minimum van 32 uur per week

 • Uiteraard ontvang je van ons een high-end laptop (Windows of Macbook) en een telefoon

 • Wij ondersteunen verhuizing indien nodig, zowel financieel als actief

Over Inverid & ReadID

Inverid is een snelgroeiend techbedrijf dat wereldwijde markten verovert met zijn bekroonde identiteitsverificatietechnologie ReadID. Bij Inverid, opgericht in 2013, werken ongeveer 50 medewerkers nauw samen met Engels als voertaal.

ReadID is 's werelds eerste en toonaangevende NFC-gebaseerde smartphone identiteitsverificatietechnologie. We hebben gerenommeerde klanten waaronder banken (ING Bank, Rabobank, ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsorganisaties (politie, UK Home Office) en vertrouwde dienstverleners (itsme, Digidentity, SK ID Solutions). Met ReadID kunnen onze klanten paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten lezen en verifiëren. De NFC-chip van de identiteitskaart wordt gelezen via NFC op de smartphone (Android of iOS). Bezoek www.inverid.com voor meer informatie over Inverid, demovideo's en download en test de gratis ReadID Me app in App/Play Store.

Ons hoofdkantoor staat in Enschede (Nederland) en we hebben kantoren in het Verenigd Koninkrijk en in Spanje. Inverid is ISO27001, ISO27701, SOC2 type 2, eIDAS eID High, eIDAS QTSP, WCAG 2.1 en Cyber Essentials gecertificeerd.

Why work at Inverid

You will be part of highly skilled team of researchers, consultants, developers, architects, UX designers and more in a pleasant working atmosphere

The option to eat lunch or walk together and social activities together after work

We know work-life balance is important, and offer flexibility in working hours and working from home

Collaboration is at the heart of our work


Competitive salary, and a performance base reward

28 Holidays and option for extended holidays

High-end laptop and smartphone (Windows or Apple)

Plenty of possibilities for growth and education, both internally as well as externally

Good pension scheme