Java Server Developer

Solliciteer nu

Java Server Developer

Ontwikkel jij graag door aan onze innovatieve, prijswinnende mobiele identiteitsverificatie oplossing ReadID? Neem dan snel contact met ons op!

FULL-TIME / PART-TIME - HQ ENSCHEDE, NEDERLAND


Inverid (sinds november de nieuwe naam van InnoValor) is marktleider in NFC-technologie voor mobiele identiteitsverificatie. Bedrijven en overheden wereldwijd gebruiken onze ReadID software om identiteiten op afstand te verifiëren en identiteitsfraude te verminderen. Daarmee maken we het leven makkelijker en veiliger. Tot onze klanten behoren banken zoals ING, Rabobank en ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsinstellingen zoals UK Home Office en het Danish Digital Agency, en digitale online/handtekeningdiensten van itsme, SK ID Solutions en Digidentity.

Inverid groeit snel en gaat een nieuwe fase in zijn ontwikkeling in, met de opening van internationale ontwikkelings- en verkoopcentra en de uitbreiding van alle ontwikkelingsteams. We waren de winnaar van de FD Gouden Gazelle (middelgrote bedrijven) voor het snelst groeiende bedrijf in Oost-Nederland en behoren tot de 250 snelst groeiende scale-ups van Nederland. We zijn gevestigd in Nederland (Enschede), met kantoren in Londen en Valencia. We hebben momenteel 50 medewerkers met 12 verschillende nationaliteiten. De voertaal binnen Inverid is Engels.

Jouw baan

 • Ontwikkelen van onze ReadID SaaS server met veiligheid en schaalbaarheid in het achterhoofd

 • Bijdragen aan de roadmap voor ReadID, waaronder het toevoegen van nieuwe functies en integratie met partners die aanvullende softwareproducten leveren, bijvoorbeeld gezichtsherkenning
 • Ontwikkelaars die voor onze klanten werken helpen om de ReadID API optimaal te gebruiken, met name de server-side API's (REST, XML, JSON)
 • API-documentatie schrijven voor onze klanten
 • Bijdragen aan onze geautomatiseerde tests
 • Eventueel bijdragen aan onze big-data analyse van onze logging (ReadID Analytics)
 • Optioneel deel uitmaken van onze DevOps/CloudOps aanpak
 • Werken met en voor klanten van over de hele wereld
 • Je kunt server side development combineren met iOS of Android development als je dat wilt 

Wat breng jij?

 • Een universitaire (MSc) of HBO/BSc opleiding in Informatica, Software Engineering, Computer Security of vergelijkbaar
 • Je spreekt goed Engels
 • Een gedegen Java server ontwikkelachtergrond
 • Ervaring met Java EE, Spring, REST, XML, JSON
 • Ervaring met continuous integration, bijvoorbeeld Jenkins
 • Ervaring met DevOps wordt op prijs gesteld
 • Bij voorkeur ervaring met JavaScript, CSS, OWASP, Angular
 • Je bent security minded
 • Je woont momenteel in Nederland of bent bereid hierheen te verhuizen. Je werkt minimaal 2 dagen per week op het hoofdkantoor in Enschede

Als Java Server Developer kom je terecht in ons internationale team van hoogopgeleide ontwikkelaars die verschillende disciplines en technologieën bestrijken. Hoewel elke ontwikkelaar zijn of haar eigen perspectieven en specialiteiten meebrengt, beschouwen we ontwikkeling als een gezamenlijke inspanning. Wij geloven dat nauwe samenwerking de sleutel is tot een kwalitatief hoogstaand productaanbod. Onze ontwikkelaars zijn er trots op bij te dragen aan een productaanbod met impact op de maatschappij. Samenwerking wordt vergemakkelijkt door onze vriendelijke werkomgeving en platte en informele lokale structuur. Ideeën voor oplossingen worden door iedereen op tafel gelegd en gezamenlijk besproken en verkend. Bovendien hebben we een zeer divers en internationaal klantenbestand met ieder hun eigen specifieke (technologische) uitdagingen.

Let op dat we naast Java Server Developers ook een Security Officer, een Security Engineer, een Cloud Architect, iOS Developers en Android Developers zoeken. We hanteren geen strikte rolgrenzen, maar stemmen rollen en activiteiten af op persoonlijke vaardigheden en competenties. Een gemengd functieprofiel met meerdere rollen is zeker een optie. 

Over Inverid & ReadID

Inverid is een snelgroeiend techbedrijf dat wereldwijde markten verovert met zijn bekroonde identiteitsverificatietechnologie ReadID. Bij Inverid, opgericht in 2013, werken ongeveer 50 medewerkers nauw samen met Engels als voertaal.

ReadID is 's werelds eerste en toonaangevende NFC-gebaseerde smartphone identiteitsverificatietechnologie. We hebben gerenommeerde klanten waaronder banken (ING Bank, Rabobank, ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsorganisaties (politie, UK Home Office) en vertrouwde dienstverleners (itsme, Digidentity, SK ID Solutions). Met ReadID kunnen onze klanten paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten lezen en verifiëren. De NFC-chip van de identiteitskaart wordt gelezen via NFC op de smartphone (Android of iOS). Bezoek www.inverid.com voor meer informatie over Inverid, demovideo's en download en test de gratis ReadID Me demo app in App/Play Store.

Ons hoofdkantoor staat in Enschede (Nederland) en we hebben kantoren in het Verenigd Koninkrijk en een opening in Spanje. Inverid is ISO27001, ISO27701, SOC2 type 2, eIDAS eID High, eIDAS QTSP en Cyber Essentials gecertificeerd.

Why work at Inverid

You will be part of highly skilled team of researchers, consultants, developers, architects, UX designers and more in a pleasant working atmosphere

The option to eat lunch or walk together and social activities together after work

We know work-life balance is important, and offer flexibility in working hours and working from homeCollaboration is at the heart of our work

Competitive salary, and a performance base reward

28 Holidays and option for extended holidays

High-end laptop and smartphone (Windows or Apple)

Plenty of possibilities for growth and education, both internally as well as externally

Good pension scheme