Lead Architect

Solliciteer nu

Lead Architect

Wil jij identiteitsfraude bestrijden als Lead Architect van ons innovatieve internationale software/SaaS bedrijf?

FULL-TIME / PART-TIME - HQ ENSCHEDE, NEDERLAND

Inverid (sinds november de nieuwe naam van InnoValor) is marktleider in NFC-technologie voor mobiele identiteitsverificatie. Bedrijven en overheden wereldwijd gebruiken onze ReadID software om identiteiten op afstand te verifiëren en identiteitsfraude te verminderen. Daarmee maken we het leven makkelijker en veiliger. Tot onze klanten behoren banken zoals ING, Rabobank en ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsinstellingen zoals UK Home Office en het Danish Digital Agency, en digitale online/handtekeningdiensten van itsme, SK ID Solutions en Digidentity.

Inverid groeit snel en gaat een nieuwe fase in zijn ontwikkeling in, met de opening van internationale ontwikkelings- en verkoopcentra en de uitbreiding van alle ontwikkelingsteams. We waren de winnaar van de FD Gouden Gazelle (middelgrote bedrijven) voor het snelst groeiende bedrijf in Oost-Nederland en behoren tot de 250 snelst groeiende scale-ups van Nederland. We zijn gevestigd in Nederland (Enschede), met kantoren in Londen en Valencia. We hebben momenteel 50 medewerkers met 12 verschillende nationaliteiten. De voertaal binnen Inverid is Engels.

Bekijk hier onze klanten en use cases. En probeer onze ReadID Me (App/Play Store) op je eigen identiteitsdocument.

Jouw baan

ReadID bestaat uit een mobiel deel (SDK's en een kant-en-klare app) en een server-deel. De server wordt gehost als SaaS, met een REST API, beheerportaal en web hooks. Daarnaast orkestreren we met onderdelen met aanvullende diensten om een geïntegreerde dienst aan onze klanten te leveren. 

De kern van je taak is ervoor te zorgen dat de ReadID-architectuur veilig, schaalbaar en toekomstbestendig is, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor het definiëren van de interne en externe API's.

 • Met de ontwikkelingsteams (de verschillende Product Owners, lead developers en Engineering Director) de interne en externe API's overeenkomen.
 • Met het CloudOps team afstemmen hoe de ReadID Server wordt ingezet in AWS (momenteel) en met behulp van Kubernetes (in ontwikkeling).
 • Adviseren van het Head of Product over mogelijkheden om ReadID te verbeteren en balans tussen het toevoegen van nieuwe functionaliteiten vs. architectonische verbeteringen.
 • Maken van belangrijk referentiedocumenten om consistentie en duidelijkheid intern en richting klanten te waarborgen.
 • Incidenteel deelnemen aan klantvergaderingen om onze architectuur en API's uit te leggen en directe input van klanten te krijgen over mogelijke feature requests en/of API wijzigingen.

Wat verwachten we van jou?

 • Een universitair diploma (MSc) in computerwetenschappen, software engineering, computerbeveiliging of vergelijkbaar.

 • Ten minste vijf jaar ervaring als architect in een beveiligingsgevoelige SaaS-omgeving, bij voorkeur met een native mobile front-end.

 • Ervaring met public cloud (bij voorkeur AWS) en Kubernetes.
 • Goede beheersing van de Engelse taal (spreken en schrijven).
 • Security is belangrijk voor je, in technologie, organisatorisch en in processen.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving waar je een verschil kunt maken in het terugdringen van identiteitsfraude. Je werkt in een team van meer dan 50 hooggekwalificeerde onderzoekers, ontwikkelaars, architecten en UX-ontwerpers uit 12 landen.

 • Binnen Inverid krijg je uitgebreide mogelijkheden om je te specialiseren in verschillende sectoren en technologieën, als solide basis voor de rest van je carrière met interne en externe opleidingen.
 • Inverid biedt een competitief salaris met daarbovenop een resultaatafhankelijke variabele verloning.
 • Inverid biedt een volledig door de werkgever betaald pensioen en de mogelijkheid om vakantiedagen te verlengen.
 • Wij vinden de balans tussen werk en privé erg belangrijk en bieden de mogelijkheid tot flexibele uren en thuiswerken. 
 • Parttime is mogelijk met een minimum van 32 uur per week.
 • Uiteraard ontvang je van ons een high-end laptop (Windows of Macbook) en een telefoon.
 • Wij ondersteunen verhuizing indien nodig, zowel financieel als actief.

Over Inverid & ReadID

Inverid is een snelgroeiend techbedrijf dat wereldwijde markten verovert met zijn bekroonde identiteitsverificatietechnologie ReadID. Bij Inverid, opgericht in 2013, werken ongeveer 50 medewerkers nauw samen met Engels als voertaal.

ReadID is 's werelds eerste en toonaangevende NFC-gebaseerde smartphone identiteitsverificatietechnologie. We hebben gerenommeerde klanten waaronder banken (ING Bank, Rabobank, ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsorganisaties (politie, UK Home Office) en vertrouwde dienstverleners (itsme, Digidentity, SK ID Solutions). Met ReadID kunnen onze klanten paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten lezen en verifiëren. De NFC-chip van de identiteitskaart wordt gelezen via NFC op de smartphone (Android of iOS). Bezoek www.inverid.com voor meer informatie over Inverid, demovideo's en download de gratis ReadID Me app in App/Play Store.

Ons hoofdkantoor staat in Enschede (Nederland) en we hebben kantoren in het Verenigd Koninkrijk en sinds kort ook in Spanje. Inverid is ISO27001, ISO27701, SOC2 type 2, eIDAS eID High, eIDAS QTSP, WCAG 2.1 en Cyber Essentials gecertificeerd.

Why work at Inverid

You will be part of highly skilled team of researchers, consultants, developers, architects, UX designers and more in a pleasant working atmosphere

The option to eat lunch or walk together and social activities together after work

We know work-life balance is important, and offer flexibility in working hours and working from homeCollaboration is at the heart of our work

Competitive salary, and a performance base reward

28 Holidays and option for extended holidays

High-end laptop and smartphone (Windows or Apple)

Plenty of possibilities for growth and education, both internally as well as externally