Lead Architect

Solliciteer nu

Lead Architect

Wil jij identiteitsfraude bestrijden  als Lead Architect van ons technologisch vooruitstrevende internationale softwarebedrijf?

FULL-TIME / PART-TIME - HQ ENSCHEDE, NEDERLAND

Inverid (sinds november de nieuwe naam van InnoValor) is marktleider in NFC-technologie voor mobiele identiteitsverificatie. Bedrijven en overheden wereldwijd gebruiken onze ReadID software om identiteiten op afstand te verifiëren en identiteitsfraude te verminderen. Daarmee maken we het leven makkelijker en veiliger. Tot onze klanten behoren banken zoals ING, Rabobank en ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsinstellingen zoals UK Home Office en het Danish Digital Agency, en digitale online/handtekeningdiensten van itsme, SK ID Solutions en Digidentity.

Inverid groeit snel en gaat een nieuwe fase in zijn ontwikkeling in, met de opening van internationale ontwikkelings- en verkoopcentra en de uitbreiding van alle ontwikkelingsteams. We waren de winnaar van de FD Gouden Gazelle (middelgrote bedrijven) voor het snelst groeiende bedrijf in Oost-Nederland en behoren tot de 250 snelst groeiende scale-ups van Nederland. We zijn gevestigd in Nederland (Enschede), met kantoren in Londen en Valencia. We hebben momenteel 50 medewerkers met 12 verschillende nationaliteiten. De voertaal binnen Inverid is Engels.

Jouw baan

 • De bedrijfsstrategie analyseren en alle belangrijke gebieden en initiatieven bespreken met directie en technologiemanagers. Vertaal die vereisten in een vraag naar nieuwe of verbeterde IT-mogelijkheden op korte, middellange en lange termijn. Uitkomsten opsplitsen in helder gedefinieerde onderdelen.
 • Helpen bij het bepalen en beslissen over de juiste IT-strategie en -aanpak die de bedrijfsplannen en -doelstellingen op lange termijn het best ondersteunen, in overeenstemming met cyberbeveiligingsnormen en beste praktijken.

 • Het analyseren van gewenste processen en uitkomsten en adviseren over de juiste combinatie van IT-systemen en componenten.
 • De systeemarchitectuur nauw afstemmen op het serviceontwerp.
 • Je bent belast met het bedenken, configureren, bedienen en onderhouden van zowel computer- als netwerksystemen.
 • Adviseren over de beste tools, frameworks, hardware, software en andere IT-elementen om de doelstellingen op middellange termijn te bereiken.
 • De teams adviseren over de specifieke software, hardware en andere elementen die nodig zijn om de gedefinieerde IT-projectresultaten te leveren.
 • Nauw samenwerken met de projectteams om hen te helpen de architectuur en hun visie om te zetten in realiteit. Feedback van ingenieurs en eindgebruikers terugkoppelen naar het systeemontwerp om ervoor te zorgen dat het aansluit bij zowel de bedrijfsdoelstellingen als de gebruikersbehoeften.
 • Het creëren van belangrijke referentiedocumenten om consistentie en duidelijkheid te garanderen voor alle project- en IT-implementaties.

Wat verwachten we van jou?

 • Een universitair diploma (MSc) in computerwetenschappen, software engineering, computerbeveiliging of vergelijkbaar

 • Ervaring met automatisering en continue integratie
 • Ervaring met public-, bijv. AWS, Azure, en hybride cloud
 • Ervaring met Kubernetes
 • Goede beheersing van de Engelse taal
 • Beveiliging is belangrijk voor je, zowel in technologie, organisatie als processen

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving waar je een verschil kunt maken in het terugdringen van identiteitsfraude. Je werkt in een team van meer dan 50 hooggekwalificeerde onderzoekers, ontwikkelaars, architecten en UX-ontwerpers uit 12 landen.

 • Binnen Inverid krijg je uitgebreide mogelijkheden om je te specialiseren in verschillende sectoren en technologieën, als solide basis voor de rest van je carrière met interne en externe opleidingen
 • Inverid biedt een competitief salaris met daarbovenop een resultaatafhankelijke variabele verloning
 • Inverid biedt een volledig door de werkgever betaald pensioen en de mogelijkheid om vakantiedagen te verlengen
 • Wij vinden de balans tussen werk en privé erg belangrijk en bieden de mogelijkheid tot flexibele uren en thuiswerken. Parttime is mogelijk met een minimum van 32 uur per week
 • Uiteraard ontvang je van ons een high-end laptop (Windows of Macbook) en een telefoon
 • Wij ondersteunen verhuizing indien nodig, zowel financieel als actief

Over Inverid & ReadID

Inverid is een snelgroeiend techbedrijf dat wereldwijde markten verovert met zijn bekroonde identiteitsverificatietechnologie ReadID. Bij Inverid, opgericht in 2013, werken ongeveer 50 medewerkers nauw samen met Engels als voertaal.

ReadID is 's werelds eerste en toonaangevende NFC-gebaseerde smartphone identiteitsverificatietechnologie. We hebben gerenommeerde klanten waaronder banken (ING Bank, Rabobank, ASB Bank (Nieuw-Zeeland), overheidsorganisaties (politie, UK Home Office) en vertrouwde dienstverleners (itsme, Digidentity, SK ID Solutions). Met ReadID kunnen onze klanten paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten lezen en verifiëren. De NFC-chip van de identiteitskaart wordt gelezen via NFC op de smartphone (Android of iOS). Bezoek www.inverid.com voor meer informatie over Inverid, demovideo's en download en test de gratis ReadID Me demo app in App/Play Store.

Ons hoofdkantoor staat in Enschede (Nederland) en we hebben kantoren in het Verenigd Koninkrijk en een opening in Spanje. Inverid is ISO27001, ISO27701, SOC2 type 2, eIDAS eID High, eIDAS QTSP en Cyber Essentials gecertificeerd.

Why work at Inverid

You will be part of highly skilled team of researchers, consultants, developers, architects, UX designers and more in a pleasant working atmosphere

The option to eat lunch or walk together and social activities together after work

We know work-life balance is important, and offer flexibility in working hours and working from homeCollaboration is at the heart of our work

Competitive salary, and a performance base reward

28 Holidays and option for extended holidays

High-end laptop and smartphone (Windows or Apple)

Plenty of possibilities for growth and education, both internally as well as externally